Hvordan velge riktig telt?

Når du skal velge telt er det noen ting du bør ta hensyn til. Vi har satt sammen en liten oversikt for å gjøre det lettere for deg å velge.

Falksport tilbyr telt fra Bergans, Marmot og Exped

Vi skiller ofte mellom kuppeltelt og tunneltelt

Kuppeltelt

Kuppeltelt kjennetegnes for god og romslig plass med god takhøyde. Mange kuppeltelt er selvstående, noe som gjør de enkle å plassere uansett hvilke terreng du skulle befinne deg i. Utformingen av kuppelteltene gjør at det er vindstabilt nesten uansett hvor vinden kommer fra. Kuppeltelt har ofte to åpninger på hver side, noe som gir god ventilasjon på varme dager. Med to innganger gir det en lett ut og innstigning, samtidig får du utrolig fin utsikt.

 

Fordeler

-Vindstabilt

-Enklere å sette opp i ujevnt terreng

-God takhøyde

-Teltets form gjør at vann og snø renner enkelt av

 

Ulemper

-Ofte lite fortelt, til oppbevaring eller matlaging

-kan være litt vanskeligere å sette opp enn tunneltelt

 

Tunneltelt

Tunneltelt har ofte romslige fortelt noe som gir god oppbevaring for sekk og utstyr. Krever litt mer plass enn kuppeltelt når det skal settes opp og må strammes med barduner og festes med plugger. Når du skal sette opp et tunneltelt er det viktig å vende kort siden mot vinden for få et best mulig stabilt telt.

 

Fordeler

-enkelt å sette opp

-romslig fortelt

-lav vekt i forhold til størrelse

Ulemper

-krever større plass å sette opp

-kan være ustabilt i vinden hvis du setter langsiden mot vinden

-ofte lavere takhøyde enn kuppeltelt

 

FALK SPORT sine tips og råd når du skal velge telt

Det kan være greit å tenke på hvor mange som skal sove i teltet, teltprodusenter oppgir ofte hvor mange personer som kan komfortabelt ligge i teltet. Vil du ha litt mer komfort så anbefaler vi å velge et telt som er hakket større enn antall personer som faktisk skal ligge i teltet. Er dere flere som skal på tur så kan det også være greit med flere innganger, sånn at du slipper å bli forstyrret når de andre skal ut av teltet. Vedlikehold av telt er viktig for å øke levealderen på teltet og så slipper du uventede overraskelser på neste tur. Heng opp teltet til tørk og gå over teltduken for å se etter skader på glidelåser eller rifter. Er du så uheldig å få en rift i duken så finnes det enkle lappesett som kan kjøpes hos oss.

 

Fjell Utstyr

Marmot Limelight 3P

5999,00 kr

Ukategorisert

Marmot Tungsten UL 2P

5999,00 kr

Ukategorisert

Marmot Tungsten UL 3P

7999,00 kr